Vlees van Kees

Koop hier uw biologisch, betaalbaar en eerlijk natuur-rundvlees, rechtstreeks bij de boer!

Boer Kees is geboren en getogen op de boerderij. De liefde voor dieren en boerderij is er met de paplepel ingegoten! Onze boerderij is altijd toegankelijk voor onze kampeerders en geïnteresseerden, boer Kees verteld er maar wat graag over.

Op onze boerderijcamping vertoeven een 60-tal Limousin-koeien. Onze koeien hebben een onbezorgd leven. Ze lopen van het vroege voorjaar tot het late najaar 24 uur per dag buiten (zowat 3 seizoenen). In de winter staan ze lekker warm op stal.

Bij ons is alles puur natuur:

  • Een dekstier loopt bij de kudde en zorgt zo op een natuurlijke manier voor de voortplanting.
  • Onze koeien krijgen alleen hooi van ons eigen land. Wij gebruiken zelfs geen korrel kunstmest op ons land.
  • Ze krijgen geen krachtvoer of maïs, dat is niet nodig want de enige melkrobot is hun eigen kalf. (De meeste kalfjes worden tussen januari en maart geboren, ze blijven bij hun eigen moeder lopen tot ze de volgende winter weer op stal komen (ongeveer 9 maanden)).
  • Op deze manier groeien onze koeien rustig zodat het vlees de tijd krijgt om een goede smaak te ontwikkelen
  • Limousines zijn van nature uit een sterk ras, ze krijgen enkel medicatie als het echt niet anders kan.

Ook bij het slachten staat het welzijn van onze koeien voorop, ze moeten zo weinig mogelijk stress ervaren. De koeien worden individueel naar een keurslager met een kleine slachtplaats gebracht. Daar blijft het vlees een week rijpen op het bot om vervolgens door onze keurslager op ambachtelijke wijze versneden te worden. Het vlees verpakt onze huisslager in zakjes van een pond waar ook een sticker op zit zodat u ziet welk vlees er in het zakje zit.

Behalve ons gehakt en hamburgers (die verkopen wij eveneens vanuit de vriezer) verkopen wij ons vlees enkel als verse vlees-pakketten van 15- 20- of 25 kg.

Wij zijn trots op ons product en vinden het belangrijk dat u duidelijk ziet wat voor kwaliteitsvlees u in huis haalt (diepgevroren vlees ziet er heel anders uit).

Op deze manier kan u de porties zelf ook nog in kleinere porties verdelen.

Rundvlees kunt u een jaar in de diepvriezer bewaren.

Als u geïnteresseerd bent in een vleespakket kan u altijd bellen (06 4757 8431) of mailen (info@campingdevictorie.nl) om een vleespakket te bestellen of om informatie te vragen.

Het ophalen van uw vleespakket is altijd op een woensdag. De eerstvolgende datum is woensdag 27 januari vanaf 16.30 uur. U kan tot en met de zondag ervoor informeren of er nog een pakket vrij is.

Voor een vleespakket met puur natuur, eerlijk rundvlees betaald u bij ons slechts: €10,- per kg.

In een vleespakket zit o.a. : biefstuk van de haas, biefstuk, rollade, magere runderlappen, doorregen runderlappen, sukadelappen, lende lappen, rosbief, lever, hamburgers, schenkel, soepvlees, gehakt.

Losse zakjes gehakt (per pond): €4,- (€8,- per kg).

Hamburgers: €5,- per 4 stuks verpakt.